neo monastiri

«Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Δημ. Σύμβουλοι διότι γελάνε μαζί μας»

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

«Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Δημ. Σύμβουλοι διότι γελάνε μαζί μας»

Δημοσίευση από pako.maria Την / Το Παρ Ιαν 16, 2009 2:20 amΚατά την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων ο Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Θεοχαροπουλος έκανε την εξής τοποθέτηση και αποχώρησε από την αίθουσα.

«Πέρασαν δυο χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου απΆ το συνδυασμό της Κας Ίφου.
Δύο χρόνια που απέδειξαν την αδυναμία αυτών των συνδυασμών να αντιμετωπίσει σοβαρά και υπεύθυνα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας. Εμείς σαν αντιπολίτευση απΆ την αρχή της θητείας μας θελήσαμε και συμμετείχαμε στα όργανα στα οποία η πολιτεία έχει προβλέψει ότι πρέπει να βρίσκεται και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης διότι έτσι πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά ο κάθε Δήμος. Δηλαδή δεν κάναμε τίποτα παραπάνω απΆ αυτό που γίνεται παντού σΆ όλες τις σύγχρονες Δημαρχίες. Πλαισιώσαμε τα όργανα για να εκφράζουμε την άποψή μας, να βοηθάμε στην διαμόρφωση των σωστών, να συμμετέχουμε στην εφαρμογή αυτών (των αποφάσεων) και εν τέλει να υπάρχει μια σωστή λειτουργία της μηχανής που λέγεται Δήμος.
Σήμερα οι διατάξεις και τα άρθρα που διέπουν τη λειτουργία των ΟΤΑ είναι πολύ πιο δημοκρατικά από παλαιότερους κώδικες και αυτό διότι αναγκαστικά εναρμονιζόμαστε με τις διατάξεις που απομένουν από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έχει κατοχυρωθεί πιο πολύ η θέση που πρέπει να κατέχει η αντιπολίτευση και θα πρέπει να είναι αποδεκτή απΆ όλους και όχι να τη βλέπουμε σαν διακοσμητική.
Ας δούμε λοιπόν με μάτι αντικειμενικό ποια ήταν η αντιπολίτευση όπου συμμετείχε στα όργανα για, να καταλήξουμε στα συμπεράσματα της περαιτέρω πορείας μας.
1)Αρχή, της θητείας της νέας Δημοτικής αρχής λαμβάνεται μια αυθαίρετη απόφαση για την αύξηση της τιμής του νερού. Ως ορίζει ο κώδικας ζητιέται και ορίζεται έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο μαζί με το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε για το οικόπεδο στους 6 δρόμους. Μέγα σφάλμα και απαξίωση. Εκ μέρους της πλειοψηφίας της λειτουργίας του οργάνου. Με τα γνωστά μέτρα εκ μέρους της κας Δημάρχου γίνεται προσπάθεια να μη συνέλθει το Δ.Σ. 2 φορές και τη 3η φορά εμφανίζεται και ξαναψηφίζει την αύξηση του νερού. Η παρουσία και μόνο της πλειοψηφίας σΆ αυτό το συμβούλιο ήταν παράτυπη και έπρεπε κανονικά να καταγγελθεί στα ανώτερα όργανα. Δεν έγινε εκ μέρους μας διότι είμαστε στο στάδιο της ανοχής λόγου απειρίας της νέας Δημοτικής αρχής.
2)Παρά την απόφαση, πλειοψηφικά στη Δημαρχιακή επιτροπή για το γνωστό θέμα του οικοπέδου, έχουμε το παράδοξο στα χρονικά του Δήμου μας και γενικότερα, εκπρόσωπος της συμπολίτευσης να παρουσιάζεται στο δικαστήριο και να επιχειρηματολογεί ενάντια στα συμφέροντα του δήμου.
3)Το θεσμό του προεδρείου όταν θέλησα να τον αναβαθμίσω με την παρουσία όλων των μελών του κοντά, στον πρόεδρο, εσείς από τη μεριά σας καταγγέλλατε ότι τάχα μου ήθελα να προβληθώ σαν αντιπρόεδρος. Αυτό καταλαβαίνατε εσείς με την άγνοια σας, έτσι σας βολεύει να εξηγήσετε πολιτικές ενέργειες.
4)Σχεδόν σΆ όλα τα όργανα ο ρόλος του συμβούλου της αντιπολίτευσης είναι διακοσμητικός. Ουδέποτε καλέστηκαν σύμβουλοι να συμμετάσχουν στην εκτέλεση των αποφάσεων αν και το ζήτησαν επανελειμένα, μη τυχόν και κλέψουν τη δόξα στις εκδηλώσεις. Διαρκή λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών και διατάξεων.
5)Απόφαση οργάνου για λήξη σύμβασης υπαλλήλου με χρόνια υπηρεσία και με εισήγηση μάλιστα ατόμου μη δημοτικού συμβούλου, φαίνεται τα μεγάλα μυαλά είναι έξω από το Δ.Σ.
6)Απαξίωση ακόμη και ατόμων του συνδυασμού σας διότι από ένα σημείο και μετά μέσα στο όργανο που συμμετείχαν δεν υποτάσσονταν στις εντολές άνωθεν. (περίπτωση Μπουνα). Κατατάσσονται και αυτοί στους εχθρούς του Δήμου!!!
7)Καταγγέλλονται, πρωτοφανές στα χρονικά των ΟΤΑ, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, στην Αστυνομία με αβάσιμα και ψεύτικα επιχειρήματα ότι παρενοχλούν το προσωπικό.
CoolΣυμβούλιο πολιτικής προστασίας. Τυπικά συνέρχεται, ουδέποτε πήρε σοβαρά προτάσεις της αντιπολίτευσης. Αποσπασματικές ενέργειες προστασίας του Δάσους. Ψέματα και παράνομες ενέργειες σχετικά με την απασχόληση των εργατών που προσελήφθησαν και τα δυο χρόνια εποχιακά ειδικά για το δάσος. Όταν χρειάστηκε να παρέμβουμε σε φωτιά στο δάσος, δεν λειτούργησε κανένα σχέδιο. Από τύχη το δάσος σώθηκε ειδικά στη φωτιά του καλοκαιριού του 2008 όταν απουσίαζε η κα Δήμαρχος.
Αυτά είναι λίγα από τα γεγονότα που ζήσαμε το διάστημα που κυβερνά η κα Ίφου με τη παρέα της. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η παρέα όλο και μικραίνει. Καταλαβαίνουν και οι δικοί της άνθρωποι ότι δεν προχωρά έτσι η κατάσταση και κατεβαίνουν απΆ το τρένο.
Διασπείρεται στη κοινωνία των Φαρσάλων ότι μια ομάδα εχθρών του Δήμου την εμποδίζει να επιτελέσει το έργο της.
Ποιοι εχθροί κα Δήμαρχο και ποια φαντάσματα. Οι αποφάσεις σχεδόν όλες, στα δημοτικά συμβούλια μέχρι πρόσφατα πάρθηκαν ομόφωνα. Σας βοηθήσαμε από την αρχή να μάθετε να λειτουργείται που είσαστε άσχετη. Σας ανεχθήκαμε σΆ ένα κάρο προσβολές προσωπικές και συνολικά ενάντια μας. Ποτέ δεν συμφωνήσατε έστω και σε μία πρόταση μας στο Δ.Σ. και αναφέρεται, έστω ένα παράδειγμα. Θελήσαμε να εφαρμόσετε το μοντέλο λειτουργίας με την απειλή των δικαστηρίων.
Σας διακατέχει ο φόβος της ασχετοσύνης και με υπέρμετρο εγωισμό και αυταρχισμό δεν εμπιστεύεστε ούτε τους ίδιους του συμβούλους σας.
Έχουμε γίνει θέμα σΆ όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Δημ. Σύμβουλοι διότι γελάνε μαζί μας.
Εμείς και ειδικότερα οι παλαιότεροι με την εμπειρία που έχουμε από άλλα συμβούλια αδυνατούμε να προχωρήσουμε με τη δική σας παράνομη λογική για τη λειτουργία των οργάνων.
Εγώ προσωπικά καταγγέλλω αυτή τη πρακτική στη λειτουργία και δεν έχω καμία πρόθεση να συμμετέχω σε κανένα όργανο και δια τούτο αποχωρώ απΆ τη σημερινή συνεδρίαση»Με αυτή τη σκληρή γλώσσα μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοχαρόπουλος και αποχώρησε από την αίθουσα.
ΠΗΓΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ.

pako.maria

Αριθμός μηνυμάτων : 229
Ηλικία : 45
Τόπος : ΦΑΡΣΑΛΑ
Registration date : 17/09/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης