neo monastiri

Κλείστε τα μαγαζιά αν δεν μπορείτε να πληρώσετε….τον δήμο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Κλείστε τα μαγαζιά αν δεν μπορείτε να πληρώσετε….τον δήμο

Δημοσίευση από pako.maria Την / Το Τρι Δεκ 23, 2008 1:45 pm
Το λένε πλέον κατάμουτρα

Το 2% είναι του δήμου το λέει κι ο νόμος!!!!!
Αλλά …..αποφασίζει και το δημοτικό συμβούλιο.
Ποιοι γνωρίζουν απ το δημοτικό συμβούλιο όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουν?
Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί καταστηματάρχες καφέ και επισιτιστικών καταστημάτων στην πόλη των Φαρσάλων, γιατί δεν φτάνει η αναδουλειά που υπάρχει και η κρίση που αγγίζει όλα τα επαγγέλματα, έρχεται ο δήμος με τα μπιλιετάκια του 2% και ζητά χρήματα και μάλιστα με οικονομικά στοιχεία από την εφορία.
Έφτασε δηλαδή ο κόμπος στο χτένι λένε κάποιοι απ τους επαγγελματίες.
Τα ποσά είναι δυσβάστακτα και αν ο δήμος δεν πάει σε ανεύρεση λύσεων θα πάρουν τη σκυτάλη στα χέρια τους για να μπορέσουν να ζήσουν.
Έστειλε ο δήμος επιστολές στους επαγγελματίες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Συνάντηση έκαναν χθες το μεσημέρι οι επαγγελματίες στην οποία παραβρέθηκε και ο κ. Ροντούλης.
Ως μεγίστη παρανομία χαρακτηρίστηκε από τον κύριο Ροντούλη η πράξη της δημοτικής αρχής για είσπραξη των τελών από τα μαγαζιά επισιτισμού. Είπε μάλιστα ότι είμαστε σε μια χρονική περίοδο που δήμοι και κράτος θα πρέπει να βοηθήσουν τον πολίτη και όχι να τον βάζουν στην διαδικασία του παράνομου και ρατσιστικού φόρου, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.
Σε δυο σκέλη κρίθηκε παράνομη η πράξη αυτή. Αρχικά στην αναφορά ως τέλους επισιτισμού. «Τέλος» ονομάζονται οι πληρωμές που επιστρέφουν στο δημότη. Νομικά τουλάχιστον αυτή η δαπάνη αποτελεί φόρο. Δεύτερον στα ευρωπαϊκά δικαστήρια πάρθηκε η απόφαση ότι νόμιμοι θα είναι μόνο δυο φόροι στα μαγαζιά αυτού του τύπου. Ο γνωστός Φ.Π.Α. και ο φόρος κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών. Οποιοσδήποτε άλλος φόρος είναι παράνομος. Οποιοσδήποτε αρνηθεί να καταβάλει το φόρο αυτό και αντιμετωπίσει οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα (π.χ. ΑΕΠΥ) μπορεί να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου είναι νομικά κατοχυρωμένος σαν ευρωπαίος πολίτης και σίγουρα θα δικαιωθεί.
Αποφασισμένοι πλέον οι καταστηματάρχες να μην πληρώσουν άλλο το χαράτσι αυτό. Ετοιμάζονται να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για να γνωρίζουν όλοι οι σύμβουλοι.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι πολλοί δήμοι είδαν με μεγάλο προβληματισμό το θέμα και βρήκαν τις καλύτερες λύσεις για την φορολογία αυτή που αναγκάζει τον καταστηματάρχη ή να κλείσει την επιχείρηση του ή να τρέχει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του.
Ελπίζουμε και ο δήμος Φαρσάλων θα σταθεί δίπλα στον επαγγελματία κι όχι απέναντι γιατί έπρεπε πρώτα να καλέσει τους επαγγελματίες να συζητήσει μαζί τους και μετά να στείλει τα χαρτάκια με τους αριθμούς. Για καλή συνεργασία ποτέ δεν είναι αργά!!!
ΠΗΓΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

pako.maria

Αριθμός μηνυμάτων : 229
Ηλικία : 45
Τόπος : ΦΑΡΣΑΛΑ
Registration date : 17/09/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κλείστε τα μαγαζιά αν δεν μπορείτε να πληρώσετε….τον δήμο

Δημοσίευση από pako.maria Την / Το Τρι Δεκ 23, 2008 1:48 pm

Τι ισχύει σήμερα
Στο νόμο «Καποδίστρια» (2539/1997) και συγκεκριμένα στο άρθρο 20, καθορίστηκαν τα εξής: Επιβάλλεται υπέρ των δήμων και κοινοτήτων στην περιφέρεια των οποίων ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τέλος σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) στα ακαθάριστα έσοδα των: α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον κατά την άδεια που έχει εκδοθεί διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή και εκτός του καταστήματος, β) ζυθοπωλείων και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας, γ) καντινών.
Στο ανωτέρω τέλος υπάγονται και τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα των πιο πάνω περιπτώσεων που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας καθώς και τα οργανωμένα τμήματα των SUPER - MARKETS, στα οποία πωλούνται έτοιμα φαγητά.
Προκειμένου για νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης (καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, κοσμικές ταβέρνες, μπουάτ) και χορευτικά κέντρα με μουσική ηλεκτροφώνου το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).


Στους δήμους και στις κοινότητες στην περιοχή των οποίων δεν ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων το ανωτέρω τέλος μπορεί να επιβάλλεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.
Το ανωτέρω τέλος μπορεί να επιβάλλεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και σε διάφορες κατηγορίες καταστημάτων.
ΠΗΓΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

pako.maria

Αριθμός μηνυμάτων : 229
Ηλικία : 45
Τόπος : ΦΑΡΣΑΛΑ
Registration date : 17/09/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης