neo monastiri

Μας αφορά όλους

Πήγαινε κάτω

Μας αφορά όλους

Δημοσίευση από pako.maria Την / Το Τετ Δεκ 17, 2008 6:41 am

Μας αφορά όλους
Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Λάρισας
10 χρόνια στον αγώνα για τα παιδιά


Το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Λάρισας, με την δεκαετή λειτουργία του, καλύπτει ευρύτερες ψυχοκοινωνικές ανάγκες στην τοπική κοινωνία και συμβάλλει ουσιαστικά στην Προαγωγή και Αγωγή της Ψυχικής υγείας σε όλο τον νομό Λάρισας, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων της περιοχής μας.
Στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το κέντρο Πρόληψης έχει πραγματοποιήσει δεκάδες σεμινάρια και δράσεις πρόληψης σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και ομάδες επαγγελματιών. Έχει επίσης σχεδιάσει και υλοποιήσει εκδηλώσεις σε σχολεία και ανοικτούς χώρους, θέλοντας να μεταδώσει το σύγχρονο μήνυμα της Πρόληψης σε μαθητές, εφήβους και νέους ανθρώπους.
Στην σημερινή εποχή όπου οι κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες είναι ιδιαίτερα έντονες, δημιουργώντας πολλές φορές συνθήκες φυγής για τους νέους μας και οδηγώντας τους σε ένα πλήθος εξαρτητικών συμπεριφορών, είναι ιδιαίτερα επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η Πρόληψη, ως μονόδρομος σε όλα τα παραπάνω αδιέξοδα.
Στόχοι του κέντρου Πρόληψης είναι:
-ενημέρωση, ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων.
-ομάδες ευαισθητοποίησης που απευθύνονται σε αστυνομικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς, τοπική αυτοδιοίκηση, υγειονομικά και στρατιωτικά στελέχη, συλλόγους, σωματεία, ιερείς, προσκόπους, και φοιτητές.
-εκπαίδευση καθηγητών και δασκάλων για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόσληψης στα σχολεία.
-ομάδες γονέων για τη βελτίωση επικοινωνίας με την οικογένεια.
-ομάδες εφήβων για την αναγνώριση των αναγκών τους,
Το κέντρο παρέχει σε καθημερινή βάση στους ενδιαφερομένους συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Στο ψήφισμα τους κάνουν την πρόσκληση προς όλους:
«Νομαρχία, Δήμοι και πολίτες του νομού Λάρισας, πιστεύουμε ότι η «Ζωή χωρίς εξαρτήσεις είναι δικαίωμα όλων». Γι’ αυτό καλούμε το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Ο.ΚΑ.ΝΑ., να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τα Κέντρα Πρόληψης, ως ο κύριος υπεύθυνος φορέας που χαράσσει την προληπτική πολιτική στη χώρα μας με βάση το εθνικό σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε για την περίοδο 2006-2012.
Ζητάμε ακόμη την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης σε θεσμικό επίπεδο, που σημαίνει οικονομική και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων τους, έτσι ώστε τα στελέχη πρόληψης με μακροχρόνια εμπειρία και εκπαιδεύσεις, να συνεχίσουν να επιτελούν απρόσκοπτα την εργασία τους και να επενδύουν στο δύσκολο έργο της «υλοποίησης της πρόληψης».
Απαιτούμε την άμεση υπογραφή της νέας πενταετούς σύμβασης μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και παράλληλη εξόφληση όλων των χρεών του Υπουργείου Υγείας που ανέρχονται ήδη στα 11 εκατομμύρια ευρώ.
Καλούμε την Πολιτεία να επιλύσει επιτέλους με ριζικά μέτρα τις δυσκολίες που ταλανίζουν τα Κέντρα Πρόληψης εδώ και χρόνια, και απειλούν την ύπαρξη τους, στερώντας από τους πολίτες υπηρεσίες στις οποίες έχουν άμεση πρόσβαση και είναι απαραίτητες, χωρίς οι ίδιοι να επιβαρύνονται οικονομικά.»
ΠΗΓΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Έχει επεξεργασθεί από τον/την pako.maria στις Τετ Δεκ 17, 2008 6:47 am, 1 φορά

pako.maria

Αριθμός μηνυμάτων : 229
Ηλικία : 45
Τόπος : ΦΑΡΣΑΛΑ
Registration date : 17/09/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης