neo monastiri

Νέο «χαράτσι»

Πήγαινε κάτω

Νέο «χαράτσι»

Δημοσίευση από pako.maria Την / Το Τετ Δεκ 03, 2008 12:32 pm
Από 80%

144%

το ειδικό τέλος ύδρευσης

Για άλλη μία φορά η Διοίκηση της ΔΕΥΑΦ χαράζει και εφαρμόζει αυθαίρετη και ανάλγητη πολιτική. Τώρα στη τιμολόγηση των τελών χρήσης της αποχέτευσης.

Μετά

-τις υπέρογκες και δυσβάστακτες από τη πλειοψηφία των νοικοκυριών αυξήσεις στη τιμή του νερού [2007],

-την αυθαίρετη τιμή των 12 € ανά τετραγωνικό μέτρο ως τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.

-την υποχρέωση κατασκευής «λιποσυλλέκτη» και από τα νοικοκυριά, με ότι αυτό συνεπάγεται για το συνολικό κόστος της σύνδεσης.


επιβάλλει τώρα, με απόφαση του Δ.Σ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό συμβούλιο [ Συνεδρίαση της 25.11.08 κατ εικόνα και καθ ομοίωση των προηγούμενων και πάντα χωρίς ντροπή], ως τέλος χρήσης ανά κυβικό αποχέτευσης, τιμή ίση με το 80% της τιμής του νερού που καταναλώνεται.

Συμπεριλαμβάνεται βέβαια στη τιμή του νερού και το ειδικό τέλος ύδρευσης του νόμου 1069 [περί ιδρύσεως ΔΕΥΑ] που είναι ίσο με το 80 % της τιμής του. Με αυτή τη τιμολογιακή πολιτική προσαυξάνεται το τέλος ύδρευσης κατά 64% και από 80% γίνεται 144%!!!

Η κα Δήμαρχος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και ο κος Μπέης ως Αντιπρόεδρος και εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έπεισαν τους δημοτικούς συμβούλους. Απλά εξασφάλισαν την έγκριση με τη γνωστή άκριτη υποστήριξη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας. Η γενικόλογη δίλεπτη «εισήγηση» περιορίστηκε στην αναφορά δανειακών υποχρεώσεων χωρίς επιχειρήματα η στοιχειώδεις λογαριασμούς που να αναφέρονται στα μεγέθη αυτών και στα υπολογιζόμενα έσοδα με αυτή τη τιμολογιακή πολιτική. Έδειξαν για άλλη μία φορά ότι μεταφέρονται και εφαρμόζονται μηχανικά και διαστρεβλωμένα πρακτικές άλλων η «πεφωτισμένες» ιδέες των ίδιων. Έδειξαν ότι αδυνατούν να σταθμίσουν ιδιαιτερότητες της περιοχής ως μία περιφερειακή πόλη με κατακόρυφη δόμηση [χωρίς αυλές και κήπους δηλαδή] μόνο στο κέντρο. Έδειξαν ότι αγνοούν ότι η πλειοψηφία των σπιτιών είναι μονοκατοικίες με αυλές και κήπους με λουλούδια πράσινο και λαχανικά. Ακόμη σίγουρα, ποτέ δεν μέτρησαν αν το νερό που δεν αποχετεύεται γιατί χρησιμοποιείται για πότισμα η άλλες χρήσεις είναι μόνο 20% . Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι άδικο να ωφελούνται και αυτοί που για το πράσινο δεν διαθέτουν ούτε ένα ποτήρι νερό γιατί δεν διαθέτουν ούτε ένα πράσινο φύλλο στο μπαλκόνι τους ,παρόλο που οραματίζονται μία πόλη πνιγμένη στο πράσινο.. Ε κα Δήμαρχε ,εσείς τουλάχιστον ξέρετε. Δεν είναι άδικο;

Η αδιαφορία η, η πολιτική ανικανότητα των υπευθύνων απόκτησε πλέον διάρκεια και ήχο. Στο όνομα όμως αυτής της αδιαφορίας η πολιτικής ανικανότητας δεν μπορούν οι Φαρσαλινοί να πληρώνουν ότι αυθαίρετα αποφασίζουν κάποιοι.

Αυτή η πολιτική στους καιρούς που διανύουμε επιβαρύνει πολύ περισσότερο τους προϋπολογισμούς των οικογενειών.

Σήμερα δίνονται αγώνες για την ελάφρυνση των οικογενειών από οικονομικά βάρη και φόρους.

Η Τ.Α και οι Δήμοι πρέπει να ασκήσουν ανάλογη πολιτική εξαντλώντας όλα τα περιθώρια.

Η κάθε οικογένεια μελετά και προϋπολογίζει για να σταθεί όρθια και με αξιοπρέπεια μπροστά στη οικονομική κρίση της οποίας οι δυσάρεστες επιπτώσεις άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Δεν νομιμοποιούνται παράγοντες της Τ.Α να εισηγούνται τιμολογιακές πολιτικές χωρίς μελέτες και χωρίς προϋπολογισμούς.

Αν εκτιμούν ότι σωστά πράττουν ,πρέπει να το αποδείξουν αναθεωρώντας άμεσα ολόκληρη τη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΦ. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποδεικνύουν το ρόλο τους ως πολιτικά ανίκανοι που οφείλουν να παραιτηθούν .

Ανίκανοι [πολιτικά] που αδυνατούν [μάλλον] να «μοιράσουν 10 κιλά άχυρο σε δύο γαϊδούρια [συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Πόσο μάλλον να μελετήσουν, να χαράξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές στο Δήμο.-Βασιλός Δημήτριος


Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΗΓΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

pako.maria

Αριθμός μηνυμάτων : 229
Ηλικία : 45
Τόπος : ΦΑΡΣΑΛΑ
Registration date : 17/09/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης